Τα Βλαστοκύτταρα ή Stem cells είναι ουσιαστικά πολυδύναμα αρχέγονα κύτταρα τα οποία δεν έχουν διαφοροποιηθεί ακόμη, δηλαδή δεν έχουν ωριμάσει και δεν έχουν απόκτηση εξειδίκευση. Έχουν όμως την δυνατότητα μέσο του κατάλληλου ερεθίσματος θεωρητικά να διαφοροποιηθούν σε ένα συγκεκριμένο τύπο κύτταρων κάθε φορά.

Όπως καταλαβαίνει κανείς τα Βλαστοκύτταρα μας δίνουν απεριόριστες δυνατότητες.

Σήμερα έχει ανακαλυφθεί ότι και το ανθρώπινο λίπος έχει Βλαστοκύτταρα τα οποία μπορούν εύκολα να ληφθούν με Λιποαναρρόφηση να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες θεραπευτικές πράξεις της Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής. Η επεξεργασία των Βλαστοκυττάρων διαρκεί από 3 – 4 ώρες κατόπιν τούτου τα Βλαστοκύτταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να αποθηκευτούν για μια μελλοντική Ιατρική πράξη.

Ας δούμε λίγες από τις εφαρμογές τους :
α. Αποκατάσταση του Μαστού μετά από μαστεκτομή.
β. Αναδόμηση σώματος – Γλουτοί (Πλαστική Γλουτών) – Κνήμες (Πλαστική Κνήμης).
γ. Αυξητική Στήθους.
δ. Τριχόπτωση καθώς και ανάπτυξη νέων Τριχοθυλακίων (Τελικό Στάδιο Έρευνας).
ε. Αποκατάσταση κατακλίσεων & δέρματος σε Έγκαυμα, ουλές και τραύματα.
ζ. Γήρανση του Δέρματος – Θεραπεία Αντιγήρανσης. Με έγχυση δια βελόνης (Μεσοθεραπεία) τοποθετούνται τα Βλαστοκύτταρα στο πρόσωπο για να αναζωογονήσουν και να ανανεώσουν το δέρμα. Τα Βλαστοκύτταρα λειτουργούν για τα επόμενα 11 έως 12 έτη. Συνδυαστικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και Αυξητικούς Παράγοντες Αιμοπεταλίων (PRP) οι οποίοι θα βοηθήσουν πολύ την επιβίωση του Λίπους αλλά και την δράση των Βλαστοκυττάρων.
ι. Ανανέωση Χεριών – Αντιγηραντική Θεραπεία .

Ένα νέο όπλο των Πλαστικών Χειρουργών στον αγώνα για Αντιγήρανση, Αναζωογόνηση, και Λάμψη.   Είναι το Μέλλον !

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH