Η νέα ελάχιστα επεμβατική laser τεχνολογία προσφέρει νέα standards στις πρωκτολογικές παθήσεις.
Απλές, ασφαλείς και εξαιρετικά αποτελεσματικές λύσεις για τις αιμορροΐδες, τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη κόκκυγος.
Ελαχιστοποιεί ή και εξαλείφει τον μετεγχειρητικό πόνο, τις πιθανότητες υποτροπής, και τις πιθανές παρενέργειες και επιπλοκές (όπως βλάβες στον σφιγκτήρα, στενώσεις κ.ά.) σε σχέση με τις συμβατικές τεχνικές.
Το διοδικό laser με νέο στα 1470nm μήκος κύματος, αντικατέστησε το μέχρι τώρα σε χρήση 980nm μήκος κύματος καθιστώντας τις εφαρμογές ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες.
Η βελτίωση των ινών μεταφοράς της ενέργειας στον ιστό, δίνει την ευκαιρία στον χειρουργό να επιτελεί με ακρίβεια και μέγιστη ασφάλεια τις επεμβάσεις.

Περιεδρικά συρίγγια

Περιεδρικό συρίγγιο είναι η μη φυσιολογική επικοινωνία του περιπρωκτικού δέρματος με τον πρωκτικό σωλήνα ή το ορθό διαμέσου ενός πόρου ο οποίος αποτελείται από ινώδη ιστό και εσωτερικά καλύπτεται από κοκκιωματώδη ιστό.
Περιγράφηκαν πρώτη φορά από τον Ιπποκράτη το 430π.χ. ο οποίος πρότεινε και αντιμετώπισή τους με τεχνικές που με τροποποιήσεις έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα.
Στα περιεδρικά συρίγγια διακρίνουμε ένα ή περισσότερα έξω στόμια, συριγγώδη πόρο και έσω στόμιο.

Η σχέση του συριγγώδους πόρου με τους σφιγκτήρες αποτελεί την βάση ταξινόμησής τους και προσδιορίζει μέχρι σήμερα την χειρουργική αντιμετώπιση, τα ποσοστά υποτροπής, τον χρόνο επούλωσης αλλά και τις πιθανότητες διαταραχών της εγκράτειας.

Η σύγκλειση του συριγγίου με laser αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση του προβλήματος και στηρίζεται στην πρωτοποριακή ίνα (radial emission dedicated fiber) που εκπέμπει την ενέργεια του laser ακτινοειδώς σε 360ο μοίρες, επιτρέποντας χωρίς την ανάγκη τομής την καταστροφή του κοκκιωματώδους ιστού και την ταυτόχρονη σύγκλειση του πόρου αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα ανατομικής βλάβης.

Ελάχιστα επεμβατική επέμβαση για την αντιμετώπιση των περιεδρικών συριγγίων.

Αιμορροϊδοπάθεια

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι η πιο συνηθισμένη πάθηση του πρωκτικού σωλήνα επηρεάζοντας την καθημερινότητα μεγάλου ποσοστού ανθρώπων παγκοσμίως.
Οι αιμορροΐδες είναι τρία υποβλεννογόνια «μαξιλαράκια» που περιέχουν φλεβίδια, αρτηρίδια και λείες μυικές ίνες.
Αποτελούν μέρος της φυσιολογικής ορθοπρωκτικής ανατομίας και συμβάλλουν στην αφόδευση, την εγκράτεια και την στεγανότητα του πρωκτικού σωλήνα.
Θεραπεία απαιτείται μόνο όταν προκαλούν συμπτώματα.

Παρότι έχουν προταθεί πολλές λύσεις για την καλοήθη αυτή πάθηση η χειρουργική θεραπεία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τις συμπτωματικές αιμορροΐδες που επιμένουν στις συντηρητικές μεθόδους.
Παρόλο που τα εργαλεία της χειρουργικής αντιμετώπισης έχουν εξελιχθεί και βελτιωθεί, η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 3ου και 4ου βαθμού με αιμορροϊδεκτομή συνεπάγεται μακρά και επώδυνη περίοδο αποθεραπείας, πιθανές παρενέργειες και επιπλοκές.
Γι’ αυτό το λόγο ασθενείς με μέτρια συμπτωματολογία αρνούνται να υποβληθούν σε χειρουργική θεραπεία για το πρόβλημά τους.

Η αιμορροϊδοπλαστική με laser ανοίγει νέους δρόμους στην θεραπεία για καλύτερα αποτελέσματα και σημαντικά λιγότερα προβλήματα στην αποθεραπεία.
Η ειδικά σχεδιασμένη ίνα του laser έχει γυάλινη κωνική κεφαλή για να εισχωρεί εύκολα στον αιμορροϊδικό όζο και είναι κατάλληλη θεραπεία για την αιμορροϊδοπάθεια 2ου – 4ου βαθμού.

Η ενέργεια του laser καταστρέφει το επιθήλιο των φλεβιδίων του αιμορροϊδικού όζου προκαλώντας ταυτόχρονα ίνωση με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και εξάλειψη του όζου (shrinkage effect), χωρίς αφαίρεση βλεννογόνου και χωρίς πιθανότητα βλάβης στον σφιγκτήρα.
Η ίνωση συντελεί στη δημιουργία νέου συνδετικού ιστού που ευνοεί την συγκόλληση του βλεννογόνου με τους υποκείμενους ιστούς αποτρέποντας έτσι την υποτροπή της πρόπτωσης.

Η επέμβαση μπορεί να εκτελεστεί σε λίγα λεπτά και δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο παρά μόνο τόση όση επιβάλλει η αναισθησία που χρησιμοποιήθηκε.Ο αιμορροϊδικός όζος έλκεται προς τα έξω και (Α) η άκρη της ίνας του laser προωθείται μέχρι το κεντρικό σημείο της βάσης του διογκωμένου αιμορροϊδικού όζου.
(B) και (C) Εάν ο αιμορροϊδικός όζος είναι πλατύς στη βάση του, η ίδια τεχνική εφαρμόζεται με την ίνα από την ίδια οπή και με διαφορετικές γωνίες.

Τα πλεονεκτήματα της επέμβασης με διοδικό laser 1470nm είναι:
Υψηλά ποσοστά επιτυχίας
Χαμηλά ποσοστά υποτροπών (πολύ χαμηλότερα των συμβατικών τεχνικών)
Γρήγορη επέμβαση
Ελάχιστα επεμβατική (μόνο μια 2mm οπή)
Ελάχιστη απώλεια αίματος, ελάχιστος πόνος, λιγότερο τραυματική τεχνική
Άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα (Η χωρίς τομές τεχνική και η ακεραιότητα των γειτονικών ιστών εξασφαλίζουν γρηγορότερη αποκατάσταση με λιγότερο πόνο και οιδήματα.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH