Αντιμετώπιση τής Είσφρυσης Όνυχος με LASER

Η πρόληψη της είσφρυσης όνυχος είναι δυνατή εάν όλοι μας τηρούμε αυστηρά τους παρακάτω κανόνες

1. Διατηρείτε σχολαστική καθαριότητα στα κάτω άκρα ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάκτυλα και εν συνεχεία στεγνώνετέ τα τελείως. Η υγρασία αποτελεί στοιχείο επιβαρυντικό για την υγεία των ποδιών σας.

2. Εάν υποπτευθείτε φλεγμονή στο δάκτυλο αρχίστε ποδόλουτρα με χλιαρό αλατόνερο και εφαρμόστε στην περιοχή της φλεγμονής αντιβιοτική αλοιφή.

3. Κόβετε τα νύχια των δακτύλων του ποδιού σε σχετικά ευθεία γραμμή και 1-2 χιλιοστά μακρύτερα από το σημείο που ενώνονται με το δέρμα, και μην στρογγυλεύετε τις γωνίες.

4. Φοράτε άνετα και σωστού μεγέθους παπούτσια, αποφεύγοντας αυτά που πιέζουν τα δάκτυλα μεταξύ τους. Στις περιπτώσεις εκείνες που η είσφρυση και οι φλεγμονές έχουν δημιουργήσει μη αναστρέψιμη κατάσταση στο δάκτυλο του ποδιού, η χειρουργική διόρθωση είναι πλέον απαραίτητη.

Με εμπειρία από το 1992 και περισσότερες από 2500 επεμβάσεις μέχρι σήμερα, η μερική ονυχοριζεκτομή με laser, αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για την αντιμετώπιση της είσφρυσης και την αποφυγή επαναδημιουργίας του προβλήματος.

Η είσφρυση όνυχος (unguis incarnates) είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα των δακτύλων κυρίως του ποδιού και ιδιαίτερα του μεγάλου δακτύλου. Οι αιτίες της είσφρυσης μπορεί να είναι τα ακατάλληλα παπούτσια, η φλεγμονή και η μόλυνση από μύκητες, ο τραυματισμός, η κληρονομικότητα αλλά η πλέον συχνή αιτία είναι το λάθος κόψιμο των νυχιών. Το κόψιμο των νυχιών στο πλάι και το πολύ κοντό κόψιμο, αποτελούν συνηθισμένο λάθος κόψιμο που μπορεί να οδηγήσει στην είσφρυση. Το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού προσβάλλεται συχνότερα και συνήθως η εξωτερική πλευρά του.
eisfrisi_righteisfrisi_left

Η βλάβη που προκαλείται οφείλεται σε αντίδραση σε ξένο σώμα. Όταν η κοίτη του νυχιού πιέζεται από το πλάι, το νύχι εισχωρεί στον μαλακό ιστό. Η παρουσία του κερατινοποιημένου τμήματος μέσα στο «κρέας» οδηγεί στην «αντίδραση ξένου σώματος»
eisfrisi_dxt

Συμπτώματα

Παρουσιάζεται συνήθως στους εφήβους και η συχνότητα αυξάνει με την πάροδο της ηλικίας. Το κύριο σύμπτωμα είναι η αίσθηση πίεσης και ο πόνος, ο οποίος γίνεται ανυπόφορος οταν ο πάσχων φορέσει στενό παπούτσι. Σε περίπτωση φλεγμονής παρατηρείται και έκκριση ορώδους, οροαιματηρού ή και πυοαιματηρού υγρού. Η καλλιέργεια αυτού του υγρού αποκαλύπτει το μικρόβιο που προκάλεσε την φλεγμονή και δείχνει πια αντιβίωση μπορεί να είναι αποτελεσματική.
eisfrisi_dxt2

Είσφρυση όνυχος με φλεγμονή

Θεραπεία

Η θεραπεία της είσφρυσης έγκειται στην αφαίρεση του προβληματικού τμήματος του νυχιού και στη φωτοεξάχνωση με laser του τμήματος της ρίζας που του αναλογεί καθώς και του παθολογικού ιστού στο πλάι του νυχιού.
eisfrisi_dxt3Με αυτό τον τρόπο το τμήμα του νυχιού που είναι υπεύθυνο για την είσφρυση δεν ξαναβγαίνει κα οι πιθανότητες επανεμφάνισης του προβλήματος ελαχιστοποιούνται. Το νύχι μετά από αυτή την επέμβαση είναι λίγα χιλιοστά στενότερο από το αρχικό του σχήμα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί 15-20 λεπτά,
eisfrisi_dxt4
έχει ελάχιστο πόνο για λίγες ώρες μετά και στην συνέχεια δεν πονά καθόλου. Ο(η) ασθενής φορά σαγιονάρα στην αρχή και παπούτσι μετά από 3 ημέρες. Οι αλλαγές γίνονται καθημερινά 2 φορές, είναι εξαιρετικά απλές και συνεχίζονται για 15-20 ημέρες. Μετά από λίγες ημέρες το δάκτυλο πρέπει να μένει χωρίς επίδεσμο για να «στεγνώσει». Το τραύμα επουλώνεται πλήρως σε διάστημα 4-6 εβδομάδων.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH