Μια έξυπνη παρατήρηση από έναν οφθαλμίατρο, πριν από πολλά χρόνια, εξελίχθηκε στην πιο δημοφιλή μέθοδο αντιμετώπισης των ρυτίδων. Κάνοντας ένεση αλαντικής τοξίνης για την αντιμετώπιση του βλεφαρόσπασμου, παρατήρησε ότι το δέρμα γύρω από την περιοχή της ένεσης γινόταν πιο απαλό, λαμπερό και οι ρυτίδες εξαφανίζονταν.

Η επανάσταση στην μη χειρουργική ιατρική αισθητική ήταν γεγονός!

Το Βοtοx, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, άρχισε να χρησιμοποιείται, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και του γηρασμένου δέρματος.

Μέθοδος: Πρόκειται για δεκάλεπτη συνήθως θεραπεία που γίνεται με ενέσεις σε διάφορα σημεία του προσώπου. Τα σημεία αυτά είναι κυρίως το μέτωπο, το μεσόφρυο, τα πλάγια των ματιών (πόδι της χήνας) , αλλά και η περιστοματική περιοχή (για τις ρυτίδες πικρίας) , οι παρειές και ο λαιμός.

Τα αποτελέσματα της ένεσης αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 2 ημέρες και το τελικό αποτέλεσμα χρειάζεται συνήθως 2 εβδομάδες για να φανεί.

Η διάρκεια της δράσης του Botox είναι 4 με 6 μήνες. Γίνεται συνήθως στις ηλικίες μεταξύ 35 και 60 ετών και το όφελος από την χρήση του είναι ότι εκτός από την προσωρινή αντιμετώπιση των ρυτίδων, επιτυγχάνουμε καθυστέρηση στην γήρανση του δέρματος.

Το πιο συχνό παράπονο αφορά μικρές μελανιές, που μπορεί να συμβούν, από το τσίμπημα της βελόνας και μια σπανιότατη επιπλοκή είναι η πιθανότητα παροδικής πτώσης των βλεφάρων.

Το μεγάλο όφελος όμως είναι ότι μία δεκάλεπτη θεραπεία ανανεώνει θεαματικά το πρόσωπο για πολλούς μήνες.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH