Αύξηση μαστών:

Η αύξηση του όγκου των μαστών γίνεται με τη χρήση ειδικών ενθεμάτων σιλικόνης. Η τοποθέτηση των ενθεμάτων γίνεται μέσα από μικρές τομές που γίνονται στην πτυχή κάτω από το μαστό, στη θηλή ή στη μασχάλη.

Η σιλικόνη είναι ένα υλικό «φιλικό» προς τον ανθρώπινο οργανισμό, με αποτέλεσμα να είναι πάμπολλες οι εφαρμογές της στην χειρουργική, και ελάχιστες οι παρενέργεις.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-2 ώρες και η παραμονή στην κλινική είναι μία ημέρα.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣΤΩΝ (προσθετική στήθους) ΜΕ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ

1) Σε ποιες γυναίκες εφαρμόζεται η μέθοδος;

α) υγιείς γυναίκες που θέλουν να αυξήσουν τον όγκο, την προβολή και τη σφαιρικότητα του στήθους τους.

β) γυναίκες με πολύ μικρούς ή απλαστικούς μαστούς.

γ) γυναίκες με ανισομαστία.

δ) γυναίκες που υπέστησαν μαστεκτομή.

2) Ηλικία: 20 ετών και άνω. Σε ειδικές περιπτώσεις και από τα 18.

3) Τι είναι τα ενθέματα σιλικόνης;

Είναι ειδικοί σφαιρικοί σάκοι που αποτελούνται από ένα εξωτερικό περίβλημα σιλικόνης και περιέχουν στο εσωτερικό τους είτε ζελέ σιλικόνης είτε διάλυμα φυσιολογικού ορού.

4) Πόσοι τύποι υπάρχουν; Δυο κυρίως. Ανάλογα με το περιεχόμενο:

ζελέ σιλικόνης – φυσιολογικού ορού.

5) Ποιο είναι καλύτερο;

Τα ενθέματα με ζελέ σιλικόνης χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, λόγω καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος και πιο «φυσιολογικής» εμφάνισης του μαστού.

6)Είναι επικίνδυνα; Μπορεί να προκαλέσουν άλλες ασθένειες;

Η σιλικόνη είναι υλικό ιδιαίτερα φιλικό προς τον ανθρώπινο ιστό. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες, σαν προσθετικό υλικό από πολλές ιατρικές ειδικότητες.

Από το 1960 για την προσθετική μαστών. Πολλές εργασίες και έρευνες έγιναν και γίνονται σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση της.

Καμία δεν έδειξε συσχέτιση με την ανάπτυξη καρκίνου.

Στη δεκαετία του 90 υπήρξε μεγάλος προβληματισμός, ειδικά στις Η.Π.Α., για την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης νοσημάτων του συνδετικού ιστού, όπως αρθροπάθειες, μυοπάθειες, κ.α., στις γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης. Οι επισταμένες έρευνες που ακολούθησαν, με πιο πρόσφατη δημοσιευθείσα τον Οκτώβριο του 2004, δεν κατέδειξαν αυξημένο ποσοστό αυτών των νοσημάτων στης ως άνω γυναίκες, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Άλλες μελέτες απέκλεισαν τη σχέση με νευρολογικές παθήσεις. Το κυριότερο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, είναι η δημιουργία σκληρής αντιδραστικής κάψας γύρω από το ένθεμα, κάτι που συμβαίνει σε ένα ποσοστό 3-5%, και στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει, εφόσον αποτύχουν τα συντηρητικά μέσα, σε νέα εγχείρηση για την αφαίρεση του ενθέματος.

7) Τι τομές χρησιμοποιούνται;

Το ένθεμα εισάγεται από μικρή τομή που μπορεί να γίνει: α) στην υπομάστια πτυχή ή

β) στη θηλαία ή γ) στη μασχάλη.

8) Που τοποθετείται;

α) Κάτω από τον αδένα του μαστού ή

β) Κάτω από τον θωρακικό μυ.

Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που συζητούνται με τον χειρουργό.

9) Παρεμποδίζεται ο θηλασμός;

Όχι με καμία από τις μεθόδους.

10) Παρεμβολή του ενθέματος στη μαστογραφία;

Όχι όταν έχει τοποθετηθεί κάτω από τον μυ. Αν έχει τοποθετηθεί κάτω από τον αδένα, χρειάζεται ειδική τεχνική και συνδυασμός με υπερηχογράφημα.

11) Μπορεί να σπάσουν στο αεροπλάνο;

Μύθος. Το περίβλημα είναι πολύ ανθεκτικό, αποτελούμενο από τρία διαδοχικά στρώματα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει ρήξη από εξωτερική βία ή πίεση.

Παρόλα αυτά είναι πιθανό μετά από πολλά χρόνια, να χρειαστεί αλλαγή του ενθέματος, λόγω διαρροής των υλικών, ζελέ ή φυσικού ορού.

12) Αναισθησία: Συνήθως γενική. Μπορεί να γίνει και με τοπική.

13) Διάρκεια επέμβασης: 1½ με 2 ώρες.

14) Νοσηλεία: 1 ημέρα.

15) Επάνοδος στην εργασία: Μετά 4-5 ημέρες, ανάλογα με την εργασία.

16) Επιπλοκές: Δημιουργία αιματώματος, φλεγμονές (μικρό ποσοστό), διαταραχές αισθητικότητας των θηλών που μπορεί να κρατήσουν από μέρες έως μήνες.

17) Μετεγχειρητικός πόνος: Μικρός και για λίγες ημέρες. Εντονότερος όταν τοποθετείται το ένθεμα κάτω από το μυ. Αντιμετωπίζεται εύκολα με τα συνήθη αναλγητικά.

18) Μετεγχειρητικό οίδημα: Υποχωρεί σταδιακά στις επόμενες 3-5 εβδομάδες.

19) Μετεγχειρητική φροντίδα: Χρήση ειδικού στηθόδεσμου. Ο χειρουργός μπορεί να συστήσει πρόγραμμα μασάζ για κάποιο χρονικό διάστημα.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH