Οταν το μέγεθος μετράει

Αφορά συνηθέστερα σε επιμήκυνση του πέους και αρκετές φορές σε συνδυασμό της με διόγκωσή του (αύξηση της περιμέτρου του). Η επιμήκυνση σε φυσιολογικούς άνδρες με φυσιολογική στυτική λειτουργία γίνεται με κινητοποίησή του ουσιαστικά προς τα έξω, αφού μεγάλο τμήμα του (ειδικότερα σε άτομα με πολύ λίπος στην υπερηβική χώρα ) παραμένει στη χάλαση, «θαμμένο» εντός της πυέλου.
a11dzgx-thumb-mediumΓια την κινητοποίηση αυτή είναι απαραίτητη ή διατομή των συνδέσμων που συγκρατούν το πέος «κρεμασμένο» από το ηβικό οστό και η κινητοποίηση του δέρματος στην περιοχή του τριχωτού εφηβαίου, συνήθως με τομή V-Υ.

Σε περιπτώσεις αυξημένου υπερηβικού λίπους γίνεται επιπρόσθετα λιποαναρρόφηση ή λιπεκτομή.

Η επέμβαση διαρκεί 1.30-2.00 ώρες και η διάρκεια νοσηλείας είναι μία μέρα.

Το μήκος αυξάνεται κατά μέσον όρο 3,45 εκ. σε χάλαση (2,1-4,5), και 0,65 εκ. σε στύση (0,5-1,0).

Για τη διόγκωση του πέους έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες τεχνικές και υλικά (τεχνητά μοσχεύματα, λίπος, υαλουρονικό, κ.λπ. ) χωρίς μεγάλη επιτυχία, λόγω της δυσκολίας να παραμείνει συμμετρικό το αποτέλεσμα, από τις αυξομειώσεις του μεγέθους του πέους κατά τη στύση.

Η τεχνική «Perovic», με τη χρήση βιοαποδομήσιμων ικριωμάτων (scaffolds), που χρησιμεύουν σαν «καλούπια» για την τοποθέτηση κυττάρων πλάσματος του ίδιου ασθενούς, επεξεργασμένων με αυξητικούς παράγοντες, και τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη αυτόλογου ιστού, κατανεμημένου συμμετρικά, κάτω από το δέρμα του πέους (δαρτός χιτώνας), αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία πολύ ασφαλή τεχνική, με ποσοστά επιτυχίας που πλησίασαν το 100 %, σε σειρά περισσότερων των 500 περιστατικών.

Η σημαντικότερη (αλλά εξαιρετικά σπάνια) επιπλοκή ήταν η φλεγμονή του υλικού, στη διάρκεια του χρόνου μέχρι να απορροφηθεί (3 μήνες περίπου). Τα αποτελέσματα από μια εμπειρία 10 ετών έδειξαν μέση αύξηση της περιφέρειας σε χάλαση 3,15 εκ.(1,9-4,1) και σε στύση 2,47 εκ.(1,8-3,0).

Πηγή: http://www.enet.gr/

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH